Aktuelno

Baumacol FlexUni Gel – Za brzu i kvalitetnu ugradnju keramike

Iz ponude bernda Baumit izdvajamo najnovije rešenje Baumacol FlexUni Gel, lepak za keramiku namenjen najvećim izazovima i ugradnji pločica na najzahtevnijim pozicijama

Baumacol FlexUni Gel je lepak za keramiku inovatvnih karakteristika, koji omogućava olakšano rukovanje i visok kvalitet završnih radova. Reč je o gel-inovativnom veoma fleksibilnom lepku za keramiku klase C2TE prema EN 12004. Baumacol FlexUni Gel ima odličnu obradivost, visoku stabilnost i produženo otvoreno vreme, što umnogome plakšava polaganje pločica.

Baumacol FlexUni Gel je pogodan za polaganje unutrašnjih i vanjskih pločica. Otporan je na vodu i mraz, a pogodan je za podne i zidne pločice, kao i za mozaike i podne i zidne obloge od kamena.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako kvalitetno postaviti nove pločice preko starih

Baumacol FlexTreme – Univerzalni elastičan lepak za keramiku

Zahvaljujući poboljšanoj tiskotropiji, odnosno izuzetnoj fleksibilnosti, idealan je za ugradnju pločica velikog formata, jer odlično kompenzuje sve dilatacije. Baumacol FlexUni Gel ima visoku konzistenciju, zahvaljujući čemu je moguće lepljenje kompletnom površinom, uz nanošenje lepka u debljinama od dva do 15 milimetara.

Specijalna formulacija omogućava da lepak brže očvršćava, čime se obezbeđuje sigurnije i brže izvođenje radova. Konzistencija se može prilagoditi željenim zahtevima prilikom polaganja, a sve u zavisnosti od toga da li se koristi za polaganje pločica na zidovima ili podovima. To znači da se može postići i do 15 odsto veća izdašnost, posebno prilikom izvođenja radova na podu.

Da bi se prilikom polaganja pločica u kupatila postigao zadovoljavajući kvalitet, podloga mora da bude ravna, suva i, podrazumeva se, bez ulja i prašine. Takođe, površina mora da ima adekvatnu nosivost.

Idealno je da se podloga pripremi upotrebom cementne košuljice Baumit Solido 225, na koju potom može da se nanese adekvatan prajmer. Za visokoupijajuće površine idealan izbor je Baumit Grund, a za slabije upijajuće podloge, kao što su na primer stare pločice, najbolji rezultat se postiže sa Baumit SuperPrimer-om.

Nakon nivelisanja podova preporučuje se inovativna jednokomponentna hidroizolacija Baumit Baumacol Protect u kombinaciji sa Baumacol StrapFix samolepljivom zaptivnom trakom.