Aktuelno

AMBIENTA 2024 – Od 17. oktobra na Zagrebačkom Velesajmu

Ambienta, vodeći nacionalni događaj za sve ljubitelje nameštaja, dizajna enterijera i opremanja prostora, održaće se na Zagrebačkom velesajmu od 17. do 20. oktobra!

Tokom četiri dana, Ambienta okuplja ključne aktere iz drvne i industrije nameštaja – proizvođače, dizajnere, poslovne ljude i krajnje kupce – na jednom mestu, stvarajući priliku za otkrivanje najnovijih trendova koji redefinišu savremeni dizajn enterijera i menjaju način na koji doživljavamo opremanje prostora.

PROČITAJTE JOŠ:

Sedmi međunarodni kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost”

Nove boje iz Skandinavije – IKEA predstavila drugu MÄVINN kolekciju

Ambienta nije samo sajam, ona je centralno mesto susreta gde se kreativci i proizvođači povezuju, inspirišu, razmenjuju ideje i oblikuju nove estetske koncepte. U paviljonima Zagrebačkog velesajma očekuje vas bogata ponuda renomiranih proizvođača iz svih segmenata opremanja doma: nameštaj, kuhinje, kupatila, rasveta, parketi, dekoracije, prozori, vrata, mali kućni aparati i baštenski nameštaj. Pronađite inspiraciju za optimalna rešenja u uređenju vašeg doma ili poslovnog prostora.

Posebna partnerstva i inovativni koncepti

Ove godine, uz partnerstvo sa renomiranim brendom Powered by MEBLO, Ambienta donosi niz pažljivo osmišljenih tematskih celina. Design Zone istaknuće dizajnerski nameštaj i proizvode vrhunskih kompanija, dok će Art Box okupiti umetnike, galeriste i kolekcionare.
S ponosom najavljujemo i inovativni projekat Ambienta & Muzeji.

U saradnji sa Galerijom Klovićevi dvori, Muzejom savremene umetnosti i Etnografskim muzejom, ovaj projekat spaja sajamski brend sa bogatom kulturnom baštinom Hrvatske kroz prizmu savremenog dizajna. Showroom hrvatskih proizvođača nameštaja biće postavljen u foajeima muzeja (Meblo (MSU) i Il Leor (Klovićevi), uz projekciju edukativnih dokumentarnih filmova o Zagrebačkom velesajmu.

Posebna pogodnost je zajednička ulaznica koja omogućava ulazak na Ambientu i razgledanje izložbi u jednom od tri muzeja.

Nove atrakcije: umetnost i ekskluzivne izložbe

Ambienta donosi i poseban kulturni dodatak – Izložbu velikih formata: 100 slikara 21. veka. Ova do sada neviđena privatna kolekcija slika velikog formata, koja obuhvata radove hrvatskih likovnih umetnika, prvi put će biti predstavljena javnosti, čime se dodatno obogaćuje kulturna dimenzija ovog događaja.

Spoj tradicije, inovacije i podrške

Ambienta predstavlja sintezu tradicije, savremenog dizajna i funkcionalnosti. Kroz raznovrsnu ponudu, posetioci mogu steći uvid u najnovije trendove u industriji nameštaja, a sajam iznova svakim izdanjem potvrđuje svoju relevantnost i snagu u drvno-prerađivačkoj industriji.

Ambienta uživa snažnu podršku svojih vernih izlagača i profesionalaca iz industrije, ali i institucionalnu podršku Ministarstva poljoprivrede, Grada Zagreba, Hrvatske privredne komore (HGK), HOK – Obrtničke komore Zagreb i Hrvatskih šuma.

U istom terminu održaće se jedan od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regionu, na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rešenja u arhitekturi i građevinarstvu – ArhiBau.

Za sve posetioce sa kupljenom ulaznicom, pripremili smo i nagradnu igru sa atraktivnim nagradama. Glavna nagrada je opremanje doma u Meblu u vrednosti od 7.000 evra. Ne propustite priliku da učestvujete na jedinom nacionalnom sajmu nameštaja u Hrvatskoj – dobrodošli na Ambientu 2024!