Tehnika

Miele – Pećnica u dijalogu sa hranom

Miele promocijom nove pećnice nazvane Dialog uvodi prvu malu revoluciju u pripremu hrane. Radi na sličnom principu kao i mikrotalasna pećnica, ali ima neuporedivo više mogućnosti

Nova Miele tehnologija primenjuje elektromagnetne talase na hranu koja stvara toplotu za kuvanje. Dialog pećnica ima modularnu jedinicu koja generiše elektromagnetne talase u određenom frekventnom području i distribuira ih u pećnici preko dva senzora visokih performansi. Budući da su molekuli u hrani raspoređeni na različite načine, pa čak se i preuređuju tokom kuvanja, frekvencija se stalno menja. Isti senzori takođe daju Dialog pećnici povratnu informaciju o količini energije koju je hrana apsorbovala.

Zahvaljujući ovom ujednačenom kuvanju file mesa je jednolično ružičast od ivice do jezgra. U klasičnoj pećnici, to je mnogo teže jer toplota uvek putuje spolja prema unutra. Kada je sredina mesa gotova, spoljni slojevi su često već preterano pečeni. Tu je i Miele mobilna aplikacija, koja predstavlja idealno polazište za eksperimente i isprobavanje novih ideja, jer korisnicima nudi brojne automatske programe razvijene posebno za ovaj novi proizvod.

Zvuči kao šala, ali prostiranje toplote je takvo da, na primer, riba može da se pripremi, a da se blok leda ne otopi

Automatskim programima se ovaj novi uređaj pojednostavljuje, a da pritom ne uguši kreativnost korisnika. Za veću individualnost postoje dve mogućnosti za iskusne kuvare: ‘Gourmet Pro’ namenjen je korisnicima s određenim iskustvom i onima koji vole da eksperimentišu. U ovom slučaju, svi parametri kao što su način rada, intenzitet i vreme kuvanja moraju se odabrati ručno. ‘Gourmet Assistant’ pomaže kuvaru sugerišući postavke zavisno od vrste i količine hrane kako bi se osigurali izvrsni rezultati