Lifestyle

Porsche Design stambena zgrada postaje novi simbol Bangkoka

Ogranak poznatog nemačkog proizvođača sportskih automobila Porsche Design, inače zadužen za lifestyle projekte i skupoceni aksesoar, uskoro u Bangkoku počinje da gradi luksuznu stambenu zgradu. Završetak radova je planiran za 2028. godinu

Već smo pisali na temu nekrretnima potpisanih imenima nekih renomiranih automobilskih brendova, a ovaj unosni trend očigledno je jenjava. Porsche Design je sa kompanijom Ananda Development predstavio projekat nove nekretnine koja će osvanuti na Tajlandu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog čega automobilske kompanije investiraju u gradnju nekretnina

Još jedna “automobilska” nekretnina – Mercedes osvaja Majami

Ovaj inovativni koncept ultra-luksuznog stambenog objekta smešten je na Sukhumvit 38, jednoj od najprestižnijih adresa u glavnom gradu Tajlanda. Usmeren na ultra bogate pojedince, a ovo je prva zgrada takvog tipa u Aziji i treća na globalnom nivou, nakon prestižnih Porsche Design nekretnina u Majamiju, SAD, i Štutgartu.

Ovaj projekat obuhvata 22 ekskluzivna duplex i quadplex stana površine od 525 do 1,135 kvadratnih metara, dizajnirana da postave nove standarde ultra-luksuznog stanovanja, sa prosečnom cenom od 15 miliona, pa i do 40 miliona amedičkih dolara. Građevinski radovi počinju sledeće godine, a završetak je planiran za kraj 2028. godine.

Porsche Design Toranj Bangkok se ističe pionirskim partnerstvom između Porsche Design centra, poznatog po dizajnerskoj perfekciji i Ananda Development-a, koji u projekat unosi inženjersku stručnost na polju građevine. Zajedno, ova dva partnera su osmislila budući orijentir ovog dela Bangkoka.

Porsche se pobrinuo da ovaj objekat zaista ima vrstu vezu sa svetom automobila. Jedna od upečatljivih karakteristika Porsche Design Tornja Bangkok je integracija „Passion Spaces“, luksuznog garažnog prostora za pažljivo odabranu kolekciju automobila stanara. Smeštena u srcu grada, ova privatna garaža ne samo da služi kao mesto za društvene skupove i ekskluzivne događaje, već se takođe može transformisati u svestran ambijent za različite aktivnosti.

Fasada ove stambene zgrade predstavlja funkcionalnost na najbolji način, omogućavajući transformaciju prostora jednostavnim potezom prekidača. Fasada sadrži sofisticirani, potpuno automatski sistem terasnih vrata koji budućim stanarima omogućava besprekornu integraciju unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora.

Vrh tornja visine 95 metara, sa 21 spratom, krasi “The Crown” – svetlosni potpis inspirisan dizajnom Porsche sportskih automobila, stvarajući orijentir na horizontu Bangkoka.

Unutra, ekskluzivni materijali i luksuzni nameštaj prate prestiž koji nagoveštava spoljašnjost, dok posebno dizajnirane tehnički inspirisane luksuzne kuhinje sadrže električne fioke i vrata ormara, pružajući mogunost otvaranja bez korišćenja ruku. Savremeni sadržaji uključuju bazen od 25 metara, fitnes i spa centar.

Foto: Porsche Design