Aktuelno

AMBIENTA 2024: Izlazak iz okvira Zagrebačkog velesajma

Ambienta 2024, vodeći sajam nameštaja, dizajna enterijera i opremanja prostora, održaće se od 17. do 20. oktobra na Zagrebačkom velesajmu. Ovaj, 51. po redu prestižni događaj, pruža sveobuhvatan pregled najnovijih trendova i tehnologija u opremanju doma i poslovnih prostora.

Posetioce očekuje raznolik spektar proizvoda – od vrhunskog nameštaja, kuhinjskih i kupatilskih rešenja, do dekorativnih i funkcionalnih elemenata poput rasvete, prozora, vrata, parketa i baštenskog nameštaja.

Vrhunski izlagači na jednom mestu

S ponosom najavljujemo povratak Meblo Trade-a, koji se nakon 15 godina vraća na Ambientu u velikom stilu, pod nazivom Powered by Meblo Trade. Posetioci će imati priliku da upoznaju bogatu ponudu ovog renomiranog brenda, s posebnim naglaskom na prestižne brendove Atlas i KARE. KARE, poznat po motu „Joy of Living“, savršeno spaja upečatljiv dizajn nameštaja s nekonvencionalnim dekorativnim elementima, stvarajući jedinstvenu sinergiju funkcionalnosti i stila.

Ambienta će takođe ugostiti priznate brendove poput Spin Valisa, Nord Produkta, Škerjanca, Il Leora, Rattan Sedije, Interijera Colora, Chesterfielda, Gastro-Stila, Beline, Concept Linea, Domprojekta, IKS Fenstera, Interijera Sabljo, Pohištva Leroy, Lokve, T.C. Požgaja, Weninoxa, Top2Floora, Tvornice tekstila Trgovišće, Wespa Spacesa, Duma Storea, Top Door interijera, Partasa, Studija Element, Style Doora, Texa, Infitouta i mnogih drugih, čiji inovativni proizvodi osvajaju tržišta širom sveta.

Od stranih učesnika na Ambienti, istaknuće se kolektivno predstavljanje izlagača iz Bosne i Hercegovine, kao i nastup šest kineskih izlagača.

Sinergija kulture i nameštaja

Uz izložbeni segment, sajam prati i bogat stručni prateći program. Ambienta ove godine prelazi granice tradicionalnog sajma, donoseći inovativan projekat u saradnji s vodećim kulturnim institucijama. U partnerstvu s Galerijom Klovićevi dvori, Muzejom savremene umetnosti (MSU) i Etnografskim muzejom, deo sajamskog programa biće postavljen unutar muzeja.

U MSU-u i Klovićevim dvorima biće predstavljeni showroom-ovi hrvatskih proizvođača, dok će Etnografski muzej prikazati dokumentarni film iz serijala „Moderna vremena“ koji prati istoriju Zagrebačkog velesajma. Posetioci će imati priliku da uživaju u izložbama i Ambienti uz jedinstvenu ulaznicu koja omogućava razgledanje izložbi u jednom od tri muzeja.

Vrhunski dizajn i umetnički izražaj

Design Zone istaknuće dizajnerske komade istaknutijih firmi, dok će Art Box okupiti umetnike, galeriste i kolekcionare, stvarajući prostor gde dizajn i umetnost dele istu pozornicu. Uz izložbu „100 slikara 21. veka“, koja donosi ekskluzivnu privatnu kolekciju slika velikog formata, Ambienta će predstaviti i izložbu „Zagrebački velesajam 1956.-1961.“, pružajući uvid u istorijski i ekonomski značaj Velesajma u tom ključnom periodu.

Snažna institucionalna podrška

Ambienta uživa podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Grada Zagreba, Hrvatske privredne komore, Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Zagreb i Hrvatskih šuma, čime dodatno naglašava svoj značaj za privredu i industriju.

PROČITAJTE JOŠ:

ArhiBau 2024 – Otkrijte inovacije i trendove u arhitekturi i građevinarstvu

U istom terminu održaće se jedan od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regionu, na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rešenja u arhitekturi i građevinarstvu – ArhiBau. U sklopu sajma ArhiBau organizovaće se stručna i naučna konferencija ArhiBau 2024 – „Stanovanje budućnosti“.

Radno vreme i nagrade

Ambienta će biti otvorena od četvrtka do subote od 10:00 do 19:00 sati, a u nedelju do 18:00 sati. Ulaznica iznosi 7 evra, a svaki posetilac sa kupljenom ulaznicom može učestvovati u bogatoj nagradnoj igri, u kojoj je glavna nagrada opremanje doma u vrednosti od 7.000 evra u Meblu.

Za više informacija posetite našu web stranicu www.zv.hr ili pratite Zagrebački velesajam na društvenim mrežama.

Ambienta vas zove – vidimo se od 17. do 20. oktobra 2024.!