Aktuelno

Nova IKEA SKOGSDUVA kolekcija namenjena najmlađima

IKEA je lansira SKOGSDUVA, novu dečiju kolekciju inspirisanu švedskim šumama. Kolekcija sadrži 20 edukativnih, inspirativnih i praktičnih proizvoda koji imaju za cilj da unesu igru i razigranost u svakodnevni život mališana

Među ostalim proizvodima, SKOGSDUVA kolekcija uključuje jorgane, jastuke i plišane igračke inspirisane švedskim divljim životinjama, insektima i biljkama. Uz SKOGSDUVA, IKEA želi da deca istražuju prirodu i osećaju kao da mogu oživeti ove životinje u svojoj sobi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ništa se ne baca – IKEA ekološka kolekcija VAKSELBRUK

Boje su u nama – IKEA je predstavila TESAMMANS kolekciju

Ne samo tokom igre, već i u svakodnevnim aktivnostima, jer SKOGSDUVA inspiriše igru i zabavu u svakodnevnim rutinama, čineći vreme za kupanje zabavnijim uz peškir sa kapuljačom u obliku risa ili koristeći plišane životinje i ilustrovane prekrivače za pričanje priča pred spavanje.

Nažalost, mnoge životinje koje švedska šuma zove domom su trenutno ugrožene i nalaze se na švedskoj Crvenoj listi. Švedska Crvena lista, koju vodi Švedski centar za informacije o vrstama (SLU), pokazuje koje su vrste ugrožene i koliko su blizu izumiranja.

Sa SKOGSDUVA kolekcijom, IKEA želi da podigne svest o pravim ugroženim životinjama koje su poslužile kao inspiracija za ovu kolekciju. Proizvodi su dizajnirani tako da deca mogu na razigran način saznati više o životinjama i njihovim navikama.

Najnoviji IKEA Play Report 2024. pokazuje da je samo 51% dece zadovoljno količinom vremena koju imaju za igru, a 54% roditelja bi želelo da imaju više vremena za igru sa svojom decom. Kako je dom mesto gde porodice provode većinu svog vremena zajedno i grade veze, on ima ključnu ulogu u tome.

SKOGSDUVA kolekcija će biti lansirana na svim IKEA tržištima tokom oktobra 2024. godine.