Tehnika

Pizzaiolo – Pica? Stiže za dva minuta!

Proizvođači kulinarske opreme se često utrkuju ko će osmisliti bolji i kvalitetniji proizvod, ali ponekad se neko potrudi da bude i inovativan. Kompanija Pizzaiolo je predstavila jedinstvenu “pametnu” pećnicu za pripremu Pice, koja će vam, bar po njihovim rečima, omogućiti da verovatno po prvi put u životu kreirate zaista dobro ispečenu i ukusnu picu. Najveći problem kod pripreme pice u klasičnoj rerni je to što ona nikako ne može da postigne dovoljno visoku temperaturu, pa se pica često više osuši nego što se zaista ispeče. Posledica je testo tvrdo kao keks, pogotovo na ivicama.

Dva grejača sa obe strane garantuju brzo, ravnomerno i efikasno pečenje. Kamena podloga je tu valjda da obezbedi “final touch”

Pizzaiolo je veoma kompaktnih dimenzija, sa prostorom dovoljnim da stane samo jedna pica, tako da je pečenje uz pomoć dva grejača mnogo efikasnije. Pojedine vrste pica, sve zavisno od vrste i količine sastojaka, mogu da se ispeku za samo dva minuta! Zvuči neverovatno, ali zapravo tako nastaju najukusnije italijanske pice koje se spremaju u pećima na drva. A mnogi koji su probali pice spremljene na ovaj tradicionalan način, kažu da priprema u Pizzaiolo pećnici daje slične rezultate, za šta je možda zaslužna i kamena podloga u ovoj maloj pećnici, na kojoj se pica peče.