Aktuelno

Nova LG Therma V R290 toplotna pumpa – Inovativna i ekonomična

Proširena linija visokoefikasnih uređaja sa malim i srednjim kapacitetom koja će obezbediti stabilne performanse grejanja za još više domaćinstava širom Evrope.

Kompanija LG Electronics će predstaviti svoju najnoviju inovaciju, Therma V™ R290 Monobloc toplotne pumpe, pouzdane uređaje za regulisanje temperature vazduha, bilo da je u pitanju grejanje ili hlađenje prostora, od 7 i 9 kilovata (kW), na najvećem internacionalnom sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu, od 6. do 10. septembra.

Na prošlogodišnjoj IFA izložbi uspešno su lansirani modeli sa većim kapacitetom (12, 14, 16kW), a novi Therma V modeli, pored sofisticiranog dizajna koji se lako uklapa u okolinu, imaju i napredni kompresor koji poboljšava efikasnost.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta su monoblok toplotne pumpe, koje su im prednosti i mane

Ovo su osnovne prednosti toplotnih pumpi za grejanje

Uz obaveznu primenu standarda za zgrade sa skoro nultom potrošnjom energije (NZEB) širom Evrope1, toplotne pumpe za grejanje i hlađenje (AWHP) postaju sve popularnije zbog svoje sposobnosti da smanje karbonski otisak i upravljaju neizvesnostima kada je reč o snabdevanju energijom.

Modeli sa srednjim i malim kapacitetom su prikladniji za novogradnju, što nove LG modele od 7 i 9 kW čini idealnim za evropsko tržište. Kompanija LG osniva laboratoriju za istraživanje i razvoj aerosola (R&D) u Frankfurtu, kako bi razvijala visokoefikasna rešenja za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC), koja su prilagođena raznovrsnim klimatskim uslovima širom Evrope.

Visoko efikasne performanse

U sklopu proaktivnog odgovora na strože propise o F-gasovima2 i prelazak zemalja Evropske unije sa tradicionalnih kotlova na toplotne pumpe za grejanje i hlađenje (AWHP), LG je usvojio rashladno sredstvo R290 za svoju Therma V R290 Monobloc seriju. Ovo prirodno rashladno sredstvo ima indeks globalnog zagrevanja (GWP) od samo 3, što je znatno niže u poređenju sa rashladnim sredstvima koja se obično koriste u rešenjima za grejanje.

Sa energetskim rejtingom A+++3 ova napredna tehnologija smanjuje emisiju ugljen-dioksida do 79 odsto u poređenju sa konvencionalnim kotlovima, koristeći energiju iz toplote u vazduhu4. Kupci koji se odluče na poboljšanje u vidu Therma V pumpi, mogu očekivati značajno povećanje energetske efikasnosti svojih domaćinstava5.

Najnovije Therma V toplotne pumpe za grejanje i hlađenje koriste napredni kompresor kako bi postigle nove nivoe energetske efikasnosti i performansi u hladnijim klimatskim uslovima. Niža pozicija kompresorskog procesa doprinosi stabilnijem radu i manjim računima za struju, dok sistem omogućava izlaznu temperaturu vode do 75 stepeni celzijusa, čak i kada je napolju 15 stepeni ispod nule.

Zahvaljujući potpuno novom kompresoru, oba modela toplotnih pumpi (AWHP) rade tiho, pri nivou buke od 49 dB(A) za model od 7 kW i 50 dB(A) za model od 9kW6,7. Napredna rešenja iz kompanije LG Shaft Through poboljšavaju stabilnost i smanjuju trenje, što umanjuje buku i vibracije, naročito tokom rada pri niskom opterećenju. Pored toga, unapređene biomimetičke inovacije doprinose tišem radu ventilatora.

Najsofisticiraniji dizajn do sada

Therma V R290 Monobloc odlikuje se elegantnim dizajnom sa jednim ventilatorom koji se lako uklapa u različite stilove gradnje i spoljašnjosti objekata. Tamno siva nijansa i rešetkast otvor sa karakterističnom talasastom šarom, savršeno se uklapaju u najrazličitija okruženja, dajući im novi, futuristički izgled doma budućnosti.

Specijalni dizajn omogućava da se jedinica postavi ispod većine prozora, ne ometajući pogled, što je čini praktičnim i estetski privlačnim dodatkom za svaki prostor.

Simbioza pametnog i jednostavnog

Nove LG toplotne pumpe (AWHP) dizajnirane su tako da se besprekorno uklapaju sa različitim unutrašnjim rešenjima zahvaljujući pojednostavljenim instalacijama, poboljšanoj fleksibilnosti i prilagođenim opcijama – kontrolnim, hidro i kombinovanim jedinicama – koje odgovaraju različitim uslovima instalacije.

Njihov optimizovani dizajn omogućava efikasniju i bezbrižniju montažu, dok Building Energy Control (BECON) cloud tehnologija omogućava instalateru ili servisnom partneru da ažurira uređaj daljinski, štedeći vreme i trud8. Pored toga, novi modeli nude jednostavno i praktično upravljanje i praćenje potrošnje energije putem LG ThinQ™ sistema, stvarajući integrisanu kućnu energetsku platformu sa sistemom za skladištenje energije (ESS).